Virgil Musta face cel mai cumplit anunț: Suntem între viață și moarte

Cazurile de coronavirus din România au crescut alarmant în ultima săptămână, iar acest lucru a creat haos în spitalele din România. În acest context, medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă și susține că o serie de români nu vor mai putea fi tratați.

Șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, avertizează cu privire la situația alarmantă din spitale. Medicul face un apel tranșant către români cu privire la protecție. Acesta susține că la ora actuală, cel mai important lucru este ca lumea să nu se îmbolnăvească, deoarece spitalele sunt la capacitate maximă.

„Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament.

Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu”, a spus Virgil Musta.

Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă
Totodată, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara susține că nu mai există locuri la Terapie Intensivă iar dacă o persoană face o formă severă de COVID-19 nu va mai putea fi tratată.

Acesta a subliniat faptul că în prezent tot ce putem face este să rămânem responsabili.

„Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat.

Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, a declarat doctorul Virgil Musta, potrivit unui mesaj publicat de Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

Declarațiile medicului vin la scurt timp după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte 1835 de infectări în ultimele 24 de ore.

Potrivit sursei citate, până la data de 4 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 108.135 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ceea ce privește situația din unitățile sanitare de profil, aici numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.826. Dintre acestea, 598 sunt internate la ATI.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here