AVERTIZARE METEO. Cod Galben de ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de instabilitate atmosferică pentru mai bine de jumătate de ţară până marţi seară. De asemenea, a fost emisă o avertizare meteo cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii, începând de marţi seara şi până miercuri dimineața.

Interval de valabilitate: 06 octombrie, ora 10:00 – 06 octombrie, ora 18:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zonele de deal și de munte, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei și Moldovei și nord-vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Interval de valabilitate: 06 octombrie, ora 18:00 – 07 octombrie, ora 06:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei și local în Moldova. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

PROGNOZA METEO PENTRU BUCUREŞTI. 06.10.2020 ORA 10:00 – 07.10.2020 ORA 06:00

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal la această dată, deși valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar spre seară și noaptea vor fi averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here