Doliu imens! Lumea sportului este în lacrimi. A murit la doar 22 de ani

Lumea internaţională a sportului este în doliu, după ce un tânăr sportiv, în vârstă de numai 22 de ani, a murit în război, pe frontul de luptă al celui mai recent conflict care a inflamat mapamondul.

Conflictul armat dintre Armenia si Azerbaidjan în regiunea Nagorno Karabah a făcut deja sute de victime.

Peste 240 de armeni şi-au pierdut deja viaţa din 27 septembrie şi până pe 5 octombrie. Printre aceştia, se numără şi un fotbalist armean în vârstă de numai 22 de ani. Este vorba despre Liparit Dashtoyan. El a evoluat între 2014 şi 2019 la echipa Alashktert-2 şi a fost ucis pe front luni, 5 octombrie.

“Dashtoyan a intrat pe lista eroilor care şi-au dat viaţa pentru ţară. Odihneşte-te în pace, soldat”, se arată în comunicatul oficial.

Nu este singurul fotbalist care s-a înrolat în armată pentru a lupta în acest conflict. Varazdot Haroyan (28 de ani), căpitanul Armeniei, a renunţat să mai semneze un contract cu formaţia greacă Larrisa pentru a răspunde apelului Guvernului de la Erevan pentru bărbaţii până în 40 de ani, de a lupta pentru ţara lor, scrie digisport.ro.

Varazdot Haroyan a evoluat în ultimii trei ani în prima ligă din Rusia, la Ural, iar pentru naţionala Armeniei are 51 de partide şi 2 goluri.

Racheta ar fi fost trasă de către forţele azere asupra drumului de acces dintre Armenia și Nagorno Karabah şi este de fabricație israeliană. Este vorba despre o rachetă de precizie LORA (LOng Range Attack), cu o rază de acțiune de 400 de kilometri, capabilă să transporte o încărcătură de 570 de kilograme de exploziv, cu submuniții, ori de tip „bunker buster”, relatează Digi24.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here