Marius Oprescu, liderul PSD Olt: Vom avea patru mandate de deputat și două de senator. Paul Stănescu deschide lista la Senat

Într-o conferință de presă organizată miercuri, președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că organizația pe care o conduce va reuși să câștige, la alegerile parlamentare din decembrie, nu mai puțin de patru mandate de deputat și două de senator.

El spune că acest targhet este dat atât de rezultatele obținute de PSD Olt la alegerile locale din 27 septembrie, cât și de mai multe studii sociologice.

„Pe rezultatele alegerilor locale, dar și pe studii sociologice privind parlamentarele, ne bazăm pe patru locuri deputați și pe două locuri de senatori pe care, cu siguranță, le vom lua”, a declarat liderul PSD Olt.

Marius Oprescu nu a făcut public decât un nume de viitor candidat: Paul Stănescu, care va deschide lista pentru Senat. El a mai spus că fratele acestuia, actualul deputat Alexandru Stănescu, nu și-a manifestat intenția de a mai candida pentru încă un mandat de parlamentar.

„Eu cred că e o onoare ca Organizația Olt să aibă funcția de secretar general al partidului, fiind, totuși, cel mai mare partid din România, indiferent ce spun unii pe la televizor la ora 18.00 seara. Bineînțeles, asta pot să o dau ca sigură, va fi pe lista de parlamentari de Olt. Nici nu am accepta să fie altcumva, să meragă în altă parte și să candideze. Domnul Stănescu va deschide lista de la Senat.

Domnul Alexandru Stănescu nu și-a mai manifestat intenția de a candida și… și atât”, a spus Marius Oprescu.

De asemenea, președintele PSD Olt a mai spus că pe lista propunerilor se află multe nume noi, dar și câteva persoane care au mai prins locuri în Parlament. Oprescu a precizat că nimeni dintre cei aflați pe lista cu propuneri nu este din afara județului. Cel mai probabil, vineri, după ședința Biroului Permanent Județean, vor fi date publicității toate numele candidaților aflați pe lista cu propuneri.

„Probabil vineri vom avea un Biroul Permanent Județean și, începând de luni, vom avea întâlnire pe fiecare colegiu, așa încât să ne luăm acest accept de la primari pentru propunerile noastre. Pe lista propunerilor noastre se vor găsi mulți oameni noi, dar și o parte dintre oamenii care au fost deja parlamentari. Mi-e greu acum să nominalizez pentru că vor apărea speculații. Avem în vedere o listă de propuneri, dar, atâta timp cât nu am ajuns în fața membrilor organizației, cred că nu ar fi corect să ieșim cu nume în presă. Vor fi propunerile noastre, dar ele sunt acum nevalidate.

Nu vor fi nume din afara județului. Ieri, la București, împreună cu conducerea centrală a partidului am stabilit ca toți oamenii care vor fi pe locurile eligibile și neeligibile pentru alegerile parlamentare, atât pentru Senat, cât și pentru Camera Deputaților, să fie membri ai comunității din Olt. Deci este exclus să avem pe cineva din afara județului”, a precizat Oprescu.

Potrivit surselor OLT-ALERT, la Camera Deputaților lista va fi deschisă de Marius Iancu, pe locuri eligibile aflându-se și Cătălin Grecu, Florin Barbu și Adrian Chesnoiu.

Liderul social-democraților a mai spus că, atunci când a fost făcută lista cu propuneri, s-a ținut cont și de părerile primarilor, mulți dintre ei nemulțumiți de unii dintre parlamentarii în funcție, pentru că aceștia au ignorat activitatea în comunitățile care i-au trimis în parlament.

„Noi am încercat în această perioadă să ținem cont de propunerile primarilor, pentru că foarte mulți primari ne-au spus că ultimul mandat în ceea ce privește parlamentarii nu a fost unul de mare succes, din cauza faptului că ei nu s-au raportat la Organizația Olt, și încercăm de această dată să le răspundem așteptărilor. Ieri am fost la București unde am avut o discuție cu conducerea centrală a partidului. Am înțeles care este dorința conducerii centrale în ceea ce privește profilul candidaților pentru alegerile parlamentare, credem că propunerile noastre pe care le vom face în această perioadă se încadrează și, de asemenea, întrunesc și condițiile celor 95 de primari din județul Olt, a președinților de organizații care ne susțin și care de fiecare dată ei au contribuit la rezultatele alegerilor electorale. Sunt convins că lista candidaților pe care îi vom propune va întruni și condițiile majorității electoratului din județul Olt”, a reliefat președintele PSD Olt.

El a enumerat și câteva dintre condițiile ce trebuie întrunite de viitorii candidați la parlamentare.

„Cel mai important este ca un candidat să nu aibă probleme de integritate, să fie un om al comunității susținut de majoritatea membrilor comunității și, în același timp, să aibă susținerea Organizației Olt, iar această susținere se va vedea în urma consultărilor cu toate colegiile, cu toți primarii noștri din județul Olt. Mă repet: de-a lungul timpului primarii ne-au reproșat lipsa de activitate în teritoriu a parlamentarilor de Olt. Și bineînțeles că atunci trebuie să răspundem așteptărilor lor și să venim cu candidați care să fie oameni care sunt zi de zi conectați, pe lângă activitatea din Parlamentul României, și la activitatea lor din teritoriu, să îi susțină în anumite proiecte, să se regăsească în comunitatea care i-a trimis la București. Dacă comunitatea îi trimite la București și ei uită să se mai întoarcă acasă atunci când au program de teritoriu, e un lucru care nu e în regulă și populația ne taxează. Și atunci, dacă am greșit la ultimul mandat, acum trebuie să reglăm acest lucru și să facem totul așa cum trebuie”, a concluzionat Marius Oprescu.

La alegerile parlamentare din 2016, PSD Olt a obținut două mandate de senator, ocupate de Paul Stănescu și de doctorul Renică Diaconescu, și patru de deputat, care au revenit lui Marius Iancu, Alexandru Stănescu, Dan Ciocan și lui Florin Iordache. Între timp, Dan Ciocan a fost exclus din PSD, dar în partid s-a înscris Siminica Mirea, senator ales pe listele PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here