Ochii roşii pot fi un simptom al coronavirusului. În Canada, pacienţii cu conjunctivită sunt trataţi ca potenţiali purtători de Covid

O echipă de cercetători de la Universitatea din Alberta a ajuns la concluzia că un caz de ochi roşu reprezintă acum un motiv suficient de serios pentru ca persoana să îşi facă testatul COVID-19.

În timp ce tusea, febra și dificultățile de respirație sunt simptome frecvente ale infecţiei cu coronavirus, un studiu de caz recent care a implicat o femeie din Edmonton și publicat în Jurnalul canadian de oftalmologie a stabilit că conjunctivita și keratoconjunctivita pot fi, de asemenea, simptome primare ale Covid-19.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, a mers la Royal Alexandra Hospital’s Eye Institute din Alberta în luna martie, cu un caz sever de conjunctivită și simptome respiratorii minime. Ea a urmat timp de câteva zile un tratament, însă starea abia i s-a ameliorat, iar când s-a aflat că ea se întorsese de curând din Asia, a fost testată anti-COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv.

Ceea ce este interesant în acest caz și poate foarte diferit de modul în care ne raportăm la coronavirus, a fost că în simptomatologia principală a bolii nu a fost fost vorba de vreun simptom respirator. A fost ochiul. Nu avea febră și nici tuse, așa că nu aveam de ce să o suspectăm că ar avea Covid„, a declarat Carlos Solarte, profesor asistent de oftalmologie la Universitatea din Alberta. Potrivit acestuia, studiile academice de la începutul pandemiei au identificat conjunctivita ca simptom secundar în aproximativ 10-15 la sută din cazurile de COVID-19.

În prezent pacienții care merg la clinică cu probleme legate de conjunctivită și keratoconjunctivită sunt acum tratați ca şi cazuri potențiale de COVID-19 și sunt luate măsuri suplimentare de precauție de către personal, mai spune Solarte. Lucrătorii care efectuează examenul ocular sunt acum sfătuiți să poarte echipament de protecție pentru a minimiza expunerea potențială la infecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here