Partidele lui Ponta și Tăriceanu au fuzionat. Noua formațiune se va numi Pro România Social Liberal

Sursa foto: stirileprotv.ro

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat, joi, fuziunea dintre partidele Pro România și ALDE, pentru a forma o ”nouă forță politică”, despre care Tăriceanu a spus că se va poziționa în zona de ”centru” pe scena politică autohtonă.

Noul partid se va numi Pro România Social Liberal, iar cei doi foști premieri au precizat deja că vor avea liste comune de candidați la alegerile parlamentare din decembrie.

Cei doi lideri politici au declarat că ceea ce îi recomandă în fața electoratului este experiența politică, amândoi fiind foști premieri ai României.

“Este momentul să lăsăm de o parte orice ezitări şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi de a construi o alternativă. (…) Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau”, a spus Ponta, alături de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Nu în ultimul rând, atât Ponta, cât și Tăriceanu au atacat Partidul Social Democrat, susținând că face ”jocurile” președintelui Klaus Iohannis și ale PNL-ului, dând exemplu, în acest sens, candidatura Vioricăi Dăncilă împotriva lui Iohannis, la alegerile prezidențiale, deși se știa, spun ei, că nu are șanse.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here