Gigel Știrbu, de Ziua Holocaustului: Un moment pe care nu putem să-l aruncăm în conul ignoranţei şi al uitării

De Ziua comemorării victimelor holocaustului din România, deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu a postat pe pagina sa de socializare un text prin care marchează importanța acestui eveniment.

Este un moment pe care nu putem să-l aruncăm în conul ignoranței și al uitării, scrie, pe Facebook, parlamentarul de Olt.

„Ziua comemorării victimelor holocaustului din România este ziua în care se evocă suferinţele cutremurătoare ale victimelor holocaustului din ţara noastră. 9 octombrie în România este ziua dedicată comemorării victimelor holocaustului şi implicării României în această filă neagră de istorie. 9 octombrie 1941 este ziua în care a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria.

Este un moment pe care nu putem să-l aruncăm în conul ignoranței și al uitării. După cel de-al Doilea Război Mondial, Holocaustul a intrat în conştiinţa publică ca o tragedie uriaşă umană. Şi un lucru este incontestabil: această tragedie nu trebuie să se mai repete vreodată în istoria omenirii. Comemorarea Zilei holocaustului invită la un moment de reflecţie pentru noi toți asupra ororilor prin care a trecut poporul evreu, invită la detectarea tuturor metodelor pentru prevenirea şi combaterea relansării ideilor rasiale.

Nu trebuie să uităm niciodată holocaustul, pentru ca holocaustul să nu se mai repete niciodată!”, a postat în mediul virtual Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here