Încă două persoane, plasate sub control judiciar în cazul contrabandei cu tutun din Olt

Pe lângă cei șapte contrabandiști din Olt puși, zilele trecute, sub control judiciar, pentru încă doi a fost dispusă, azi, aceeași măsură. Este vorba de un bărbat de 52 de ani din Gostavățu și unul de 32 din Rotunda.

Cei nouă contrabandiști de tutun au fost puși sub control judiciar de procurorii caracaleni în urma audierilor și administrării probatoriului de către polițiști după perchezițiile efectuate, luna trecută, la mai multe adrese din Rotunda, de unde oamenii legii au ridicat peste 1200 kilograme de tutun și aparate de mărunțit tutunul.

Persoanele au cultivat și achiziționat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal.

„Tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat.

În urma unor percheziții efectuate la data de 14 septembrie 2020 în această cauză, polițiștii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunțit, peste 1.000 de kilograme de tutun foi și două aparate de mărunțit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei”, a declarat Alexandra Dicu, reprezentantul IPJ Olt.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 101.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here