Metrorex restricţionează intrarea în staţiile de metrou în staţiile de urgenţă. Decizi de ultimă oră luată în contextul pandemiei

Angajații Metrorex vor restricționa accesul călătorilor în stațiile de metru în situațiile de urgență, când e necesară intervenția angajaților Inspectoratului penru Situații de Urgență, anunță compania într-un comunicat de presă.

Metrorex a anunțat vineri că în situațiile de urgență, până când vor ajunge forțele de poliție, “controlorii de acces și agenții de securitate vor îndruma călătorii, prin anunțuri la stația de sonorizare, respectiv prin recomandări verbale, să nu acceseze stațiile de metrou până la reglementarea situației”.

Decizia a fost luată într-o ședință la care au participat reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, cei ai Poliţiei Metrou, ai firmelor de pază la metrou, precum şi reprezentanţii Metrorex.

Cum acționează acum Metrorex:

a) Zilnic, în schimburi, cu 24 de agenți de poliție, 12 echipe mixte poliție/ jandarmi, cu două echipe în ținută civilă, acordându-se aproximativ 50/60 de sancțiuni zilnice;

b) Având în vedere evoluția pandemiei Covid 19, s-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de jandarmi;

c) În cele 63 de stații de metrou acționează zilnic 320 de agenți de pază în trenurile de metrou și stații, fiind constituite inclusiv 10 patrule mobile.

Decizia vine în contextul în care miercuri s-a creat în două rânduri aglomeraţie la metrou, după două incidente separate, dimineaţa şi seara, când li s-a făcut rău unor călători.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here