Primarul unei comune, reținut pentru fraudarea alegerilor

Un primar a fost reținut pentru suspiciuni de fraudare a alegerilor! Este vorba despre edilul unei comune din Vaslui. Oamenii legii au suspiciuni că 82 de adeverințe medicale ar fi fost eliberate în fals și, pe baza lor, s-ar fi cerut urna mobilă. Cei care apăreau pe adeverință nici măcar nu știau că se întâmplă asta. 

Poliţiştii vasluieni au reţinut patru bărbaţi şi o femeie, acuzaţi de comiterea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu în legătură cu derularea procesului electoral de pe 27 septembrie, aceştia fiind plasaţi apoi sub control judiciar.

Pentru aceleaşi fapte mai sunt cercetate în stare de libertate alte două persoane, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

“În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii, s-a stabilit că cele şapte persoane ar fi participat atât în calitate de autori, dar şi complici, la săvârşirea infracţiunilor cercetate. Aceştia ar fi solicitat, procurat, întocmit şi folosit, mai multe adeverinţe medicale întocmite şi eliberate în fals. Adeverinţele, pe care erau consemnate situaţii nereale, au fost folosite la întocmirea în fals a unor cereri de votare prin intermediul urnei speciale mobile, fără ca persoanele înscrise pe respectivele adeverinţe să sufere de afecţiuni medicale care să le facă netransportabile, în vederea exercitării dreptului de a vota. Totodată, persoanele înscrise pe respectivele adeverinţe nu ar fi avut cunoştinţă despre acestea şi nici nu le-ar fi solicitat”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Vaslui.

Ulterior, pe data de 27 septembrie, comisiile de votare de la toate cele trei secţii de pe raza comunei Ibăneşti au desemnat membri care s-au deplasat cu urna specială mobilă la domiciliile persoanelor în numele cărora au fost formulate cereri, pentru ca acestea să-şi exercite dreptul de vot.

“Ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat faţă de patru bărbaţi şi o femeie măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi (8 octombrie, n.r.) aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Două persoane sunt cercetate în stare de libertate. În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea activităţii infracţionale a persoanelor implicate”, a mai precizat sursa citată.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here