Renică Diaconescu infirmă zvonurile: Nu plec din PSD. Voi rămâne întotdeauna prietenul lui Paul Stănescu și al lui Marius Oprescu

Medicul și senatorul PSD Renică Diaconescu infirmă zvonurile conform cărora ar fi nemulțumit de faptul că numele său nu este pe lista pentru alegerile parlamentare din decembrie și că ar intenționa să părăsească partidul.

Contactat de OLT-ALERT, el a declarat că nu a avut niciodată de gând să plece din Partidul Social Democrat, unde se regăsește în totalitate și unde are foarte mulți prieteni, că înțelege schimbul între generații și că se va implica total în campania electorală pentru alegerile generale.

„Nici gând să părăsesc partidul, nu am avut niciodată o asemenea intenție. Aici mă regăsesc în totalitate, aici am foarte mulți prieteni. 

Eu înțelesesem demult că trebuie o schimbare de generații și este bine că se schimbă, pentru că, până la urmă, fiecare trebuie să avem în urma noastră niște oameni care vin din spate, să le facem loc tinerilor care vor să intre în politică.

Eu voi rămâne întotdeauna prietenul lui Paul Stănescu și al lui Marius Oprescu și mă voi implica în campania electorală pentru PSD, pentru că PSD trebuie să reziste în fața avalanșei care vine”, a declarat Renică Diaconescu.

El a precizat că încă de la începutul actualului mandat de senator știa că va fi ultimul mandat și că nu are alte aspirații.

„Repet: rămân în PSD și o să am o discuții pe principii cu președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu, președintele PSD Olt, și cu secretarul general al partidului, Paul Stănescu. Nu plec din PSD și mă voi implica în campanie. Sunt un om care a ajuns la o maturitate politică și înțeleg foarte bine situația. De altfel, de la începutul mandatului mi-am spus că o să fie ultimul și nu am alte aspirații”, a explicat parlamentarul social-democrat.

Medicul slătinean a anunțat și unul dintre subiectele pe care le va aborda în campania electoral.

„Eu sunt foarte mult îngrijorat de faptul că e o stare crescută a acestei pandemii și că partidul aflat la guvernare nu face nimic. În campanie o să le explic oamenilor de ce PSD voia amânarea alegerilor; voia amânarea alegerilor pentru că se gândea la populația acestei țări. În primul rând, pentru PSD importanți sunt oamenii și țara asta, nu dorința politică de a face alegeri. Dar dacă Iohannis vrea să facă alegeri cu orice chip, știind că vom avea foarte mulți morți, să le facă”, a mai spus Renică Diaconescu.

Renică Diaconescu este șeful Secției Neurologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina. El a intrat în politică în 1997, când s-a numărat printre fondatorii Partidului Alianța pentru România, ocupând funcția de președinte al organizației județene și având calitatea de consilier județean din partea acestei formațiuni politice (1997 – 2001).

În 2003 preia conducerea filialei Olt a Partidului Umaniste din România.

El se află la cel de-al doilea mandat de parlamentar, după ce, în perioada 2004 – 2008, a fost deputat de Olt ales pe listele PSD-PUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here