Un tânăr de 19 ani care a împușcat un vatman, judecat în arest la domiciliu. Care sunt infracțiunile

Tânărul care a împușcat un vatman în București va fi judecat pentru mai multe infracțiuni și este arestat la domiciliu. Procurorii au finalizat ancheta și au trimis dosarul magistraților judecătoriei Sectorului 4, care trebuie să se pronunțe asupra vinovăției acestuia.

Tânărul de 19 ani care a provocat incidentul în trafic la jumătatea lunii septembrie este judecat pentru infracțiunile de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Anchetatorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 au reținut în rechizitoriu faptele de care este acuzat.

„În fapt, în sarcina acestuia s-a reţinut că la data de 17.09.2020, în jurul orei 10.10, în timp ce se afla în trafic la volanul autoturismului său pe Şos. Giurgiului, nr. 35, intersecţie cu str. Bacovia, pe fondul unor discuţii contradictorii, inculpatul a agresat-o fizic pe persoana vătămată, vatman al tramvaiului STB de pe linia 25 aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, executând un foc cu un pistol cu bile asupra acesteia şi provocându-i, astfel, o leziune la nivelul capului care a necesitat pentru vindecare 4-5 zile de îngrijiri medicale” se arată în actul de trimitere în judecată.

Procurorii de la sectorul 4 au notat și pericolul social al infracțiunilor.

„În acelaşi timp, acţiunea inculpatului a creat o stare de temere şi indignare călătorilor care se aflau în tramvaiul liniei 25, cât şi celorlalţi participanţi la trafic, tulburând, astfel, ordinea şi liniştea publică”, au mai arătat procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here