Bebeluș de 7 săptămâni, internat la Timișoara cu Covid-19. Care este starea micuțului

Un bebeluș de 7 săptămâni a fost internat cu Covid-19 la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara.

Bebelușul este cel mai tânăr pacient infectat cu Covid-19 investigat la spitalul timișorean, unde mai sunt internați doi copii cu aceeași afecțiune, scrie Timiș Online.

Întrucât exista pericolul unor complicații majore în cazul micului pacient, așa că doctorii au decis să realizeze un control pulmonar.

Un medic radiolog a intrat în zona roșie a Spitalului de Boli Infecțioase pentru a efectua o ecografie de torace, o metodă noniradiantă de evaluare.

Cum a fost investigat copilul

„Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, penumoniile, care sunt una dintre complicațiile infecției cu SARS COV 2. Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă”, a spus doctorul Diana Manolescu, medic primar radiolog, șef Secție Radiologie și Imagistică Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here