Postare controversată a unui celebru jurnalist: “Admiterea la ATI să se facă și în funcţie de postările pe Facebook pe subiectul COVID”

Jurnalistul Dan Turturică, fost redactor şef al publicaţiei “România liberă” şi al site-ului digi24.ro, a postat pe Facebook o propunere scandaloasă.

Jurnalistul propune admiterea pacienţilor la Terapie Intensivă pe baza unui criteriu controversat, şi anume în funcţie de poziţia pe care aceştia au adoptat-o vizavi de subiectul COVID în postările de pe reţelele sociale.

“Da, știu, nu prea e creștinește, dar parcă nu ar fi o idee rea ca admiterea la Terapie Intesivă să se decidă și în funcție de postările pe Facebook pe subiectul COVID, pre-îmbolnăvire”, scrie Turturică pe Facebook. 

În România, libertatea de exprimare este garantată de articolul 30 din Constituţie, iar articolul 34 prevede că dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat. Potrivit art. 29 alin. (1) din Legea 46/2003, în cazul în care furnizorii de servicii medicale sunt obligaţi să recurgă la selectarea pacienţilor pentru anumite tipuri de tratament care sunt disponibile în număr limitat, selectarea se face numai pe baza criteriilor medicale.

Postarea jurnalistului nu a fost foarte bine primită de urmăritorii săi, aceştia acuzându-l de lipsă de umanitate. Alţi comentatori au opinat că, indiferent de părerea acelor pacienţi referitor la coronavirus, aceştia au plătit taxe la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here