Virgil Musta: Este o situație foarte dificilă. Dacă azi se iau măsuri, abia peste două săptămâni se văd primele rezultate

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș, din Timișoara, critică aspru curentele care militează pentru nepurtarea măștii și susține că trebuie luate măsuri urgent, întrucât situația generată de pandemia de COVID-19 devine tot mai dificilă.

„Suntem într-o situație dificilă. Pandemia este în continuare în creștere, spitalele sunt copleșite, suntem la refuz. Este o situație dificilă pentru comunitate și lumea nu înțelege acest lucru, că viitorii pacienți nu mai au unde să se interneze. Iar aici este vorba despre diferența între viață și moarte. Când ai șansă să te internezi înseamnă că ai o șansă. Dacă nu, foarte probabil că nu vei supraviețui. Sunt foarte puternice curentele care militează pentru nepurtarea măștii, pentru ideea că această pandemie este o banală boală sau că nu există. Aceste curente au dus la un stil de gândire în comunitate care face foarte rău oamenilor, foarte multor familii și creează tragedii în aceste familii”, a declarat medicul, citat de ziare.com.

Acesta anunță că, la ora actuală, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara nu mai sunt locuri, iar situația este dramatică la nivelul întregii țări.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here