Virgil Musta, scenariu sumbru: “E vorba despre diferenţa între viaţă şi moarte. Când ai şansa să te internezi, înseamnă ca ai o şansă”

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, susține că România este într-o situație critică. El spune că spitalele sunt copleșite de numărul mare de pacienți.

Șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, mai susține și că România este într-o situație critică. El spune că spitalele sunt copleșite de numărul mare de pacienți.

“Suntem într-o situație dificilă. Pandemia este în continuare în creștere, spitalele sunt copleșite, suntem la refuz. Este o situație dificilă pentru comunitate și lumea nu înțelege acest lucru, că viitorii pacienți nu mai au unde să se interneze. Iar aici este vorba despre diferența între viață și moarte. Când ai șansă să te internezi înseamnă că ai o șansă. Dacă nu, foarte probabil că nu vei supraviețui. Sunt foarte puternice curentele care militează pentru nepurtarea măștii, pentru ideea că această pandemie este o banală boală sau că nu există. Aceste curente au dus la un stil de gândire în comunitate care face foarte rău oamenilor, foarte multor familii și creează tragedii în aceste familii”, a declarat medicul într-o intervenție telefonică la Digi24.

Acesta anunță că, la ora actuală, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara nu mai sunt locuri, iar situația este dramatică la nivelul întregii țări.

“În spital, este o dinamică permanentă. Eliberăm două-trei locuri și imediat se ocupă aceste locuri de alți pacienți. În spitalele suport mai sunt doar câteva locuri. Este o situație foarte dificilă. Iar șanse de îmbunătățire a situației, dacă astăzi se iau măsuri, și de fapt sunt aceste măsuri care trebuie să vegheze la respectarea regulilor și a legii, abia peste două săptămâni vom avea primele rezultate. Și acelea nu vor veni brusc, ci vor veni treptat. În sensul că numărul de cazuri să stagneze și ușor-ușor să regreseze. Este dezideratul pe care ni-l dorim pentru că altfel vom ajunge în situația Italiei și nu vom face față. Că societate vom avea drame importante și vom avea multe de suferit. Din păcate, marea majoritate a locurilor din AȚI se eliberează pentru că pacienții nu au scăpat cu viață”, a mai spus medicul.

În urmă testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.069 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.365. Dintre acestea, 628 sunt internate la ATI.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here