Gigel Știrbu: Guvernul PNL a restaurat credibilitatea României prin semnarea, la Washington, a acordurilor în domeniul energiei nucleare

Guvernul PNL a restaurat credibilitatea României prin semnarea acordurilor, la Washington, în domeniul energiei nucleare de cooperare interguvernamentală pentru recondiționarea unuia dintre reactoarele nucleare și construirea a două reactoare noi la centrala nucleară de la Cernavodă, și în domeniul apărării, și anume, pentru cooperarea în domeniul apărării pentru perioada 2020-2030, scrie, pe pagina sa de socializare, deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu.

Aceste acorduri fuseseră convenite în 2019, la Casa Albă, iar acum au devenit realitate datorită Guvernului Orban și președintelui Klaus Iohannis, susține Știrbu, care afirmă că Statele Unite și România vor continua să consolideze relația bilaterală în cadrul diferitelor cadre multilaterale.

„Fiecare pas înainte consolidează încrederea investitorilor străini în piețele din România și arată lumii ce națiune atractivă, bogată în profesioniști și resurse este țara noastră.

Spre deosebire de PSD, opțiunea PNL este clară: partenerii strategici în domeniile strategice, către Vest, nu către Asia, prin investiții din SUA, NATO și UE în domenii precum energia și comunicațiile. Au fost evidente măsurile pe care România le-a luat și continuă să le ia pentru a se elibera de ultimele rămășițe de corupție și tâlhărie, caracteristice regimului comunist”, mai susține parlamentarul de Olt.

După alegerile parlamentare din decembrie, PNL va consolida poziția României de pilon al securității euro-atlantice la granița de răsărit a NATO și Uniunii Europene, iar pe plan intern, România trebuie să se consolideze, pe calea responsabilităţii economice, prin politici care să refacă echilibrele macroeconomice, puternic destabilizate în ultimii ani de guvernele pesediste, a mai scris, pe Facebook, Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here