Doi tineri aflați sub control judiciar în dosarul „Rotunda” au continuat activitatea infracțională. Ei au fost reținuți

Doi tineri plasați sub control judiciar în dosarul „Rotunda”, în care mai multe persoane sunt cercetate pentru contrabandă cu tutun și țigări, au continuat activitatea infracțională sub nasul anchetatorilor. Miercuri după-amiază, cei doi au fost reținuți, în urma unor mai multor percheziții efectuate la sediul și la punctele de lucru din Slatina ale Poștei, unde au descoperit zeci de pachete cu tutun mărunțit destinate unor persoane din țară.

La data de 14 octombrie a.c., în continuarea activităților desfășurate înt-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au pus în executare 3 mandate de aducere. Persoanele au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

În urma perchezițiilor efectuate marți după-amiază a reieșit faptul că doi bărbați, împotriva cărora, la data de 6 octombrie, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, ar fi continuat activitatea infracțională pentru care erau cercetați, potrivit purtptorului de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

„În această după-amiază, în urma audierilor și administrării probatoriului în cauză, cei doi bărbați, de 21 și de 26 de ani, ambii din comuna Rotunda, au fost reținuți pentru 24 de ore”, a declarat Alexandra Dicu.

În cursul zilei de mâine, polițiștii de investigare a criminalității economice ii vor prezenta pe cei doi Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, cu propuneri legale.

__________________

Nouă persoane au fost puse sub control judiciar de procurorii caracaleni în acest dosar, după perchezițiile efectuate, luna trecută, la mai multe adrese din Rotunda, de unde oamenii legii au ridicat peste 1200 kilograme de tutun și aparate de mărunțit tutunul.

Persoanele au cultivat și achiziționat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal.

„Tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat.

În urma unor percheziții efectuate la data de 14 septembrie 2020 în această cauză, polițiștii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunțit, peste 1.000 de kilograme de tutun foi și două aparate de mărunțit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei”, a precizat Alexandra Dicu.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 101.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here