Cât de greu va fi valul 2 de Covid-19, preconizat să aibă loc pe perioada iernii. Explicațiile lui Raed Arafat

Raed Arafat a declarat că cel mai probabil valul al doilea al pandemiei de coronavirus va fi pe perioada iernii, iar gravitatea lui va depinde de cât de mult vor fi respectatea măsurile sanitare.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mers la Ciolpani, acolo unde a avut loc recepția unor materiale sanitare.

“Valul 2, nu numai noi, ci pe emisfera nordică, ne gândim că va fi pe perioada iernii. Acum, cât de greu va fi valul 2, depinde de noi. Dacă reuşim să stopăm creşterea, să păstrăm un platou, să începem o descreştere care durează, clar că putem ţine situaţia sub control, cum am ţinut-o în primul val”, a spus Arafat, potrivit Agerpres.

Raed Arafat a explicat că, dacă nu se respectă regulile, dacă vor presiuni să nu se ia anumite măsuri sau anumite restricţii, atunci “s-ar putea ca lupta să fie mult mai grea şi pe o durată chiar mai lungă”.

“Totul depinde de modul în care lucrăm cu toţi împreună”, a arătat şeful DSU.

Arafat: Obţinerea unor teste mult mai rapide va fi de ajutor

Arafat a menţionat că la momentul acesta se face un număr de teste semnificativ de mare comparativ cu alte ţări și a recunoscut că persoanele depistate pozitiv sunt mai puține decât cazurile generale.

“S-a crescut, de la 3.000 am ajuns la aproape 25-27.000 – teste care se fac zilnic, deci capacitatea a crescut, dar, clar, orice capacitate de testare suplimentară este bine-venită”, a precizat el, potrivit sursei citate.

Raed Arafat a mai spus că obţinerea unor teste mult mai rapide va fi de ajutor, teste care să nu necesite operaţiuni de laborator care durează mult.

“Există şansa să aducem teste pe antigen, rapide, pe care să le folosim în linia de front pentru cazurile simptomatice. Pentru cazurile asimptomatice rămâne totuşi evaluarea generală care se face, testările care sunt în masă”, a afirmat Arafat.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here