De ce sunt scoase focarele când se calculează rata de infectare. Explicația ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a explicat de ce sunt scoase focarele din calculul rate de infectare cu coronavirus. El a precizat, întrebat despre situația din București, că focarele se manifestă în cămine de copii sau de bătrâni și în spitale, unde situația este ținută sub control. 

“România rămâne în același registru al creșterii numărului de cazuri noi. Sunt aceleași județe și București unde avem creștere a transmiterii în comunitate.

Vom avea creștere progresivă și în următoarele zile, în măsura în care restricțiile impuse de acum două zile și de luni, cu evenimentele private ar trebui să își facă efectul în două trei săptămâni. Ține foarte mult de fiecare dintre noi”, a atras atenția Nelu Tătaru.

Întrebat de ce se scot focarele atunci când se calculează rata de incidență a infectărilor în București, Nelu Tătaru a explicat că acele focare care sunt analizate – în cămine de copii, cămine de bătrâni sau spitale – sunt ținute sub control, persoanele sunt izolate sau ținute în carantină când ies din anchetă.

“Facem asta ca să nu îngrădim restrictiv acele localități care au izolarea sau respectă indicațiile tip izolarea sau carantinarea.

Când avem transmitere în comunitate, acela e indicele și luăm măsurile în consecință”, a adăugat ministrul Sănătății.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here