Focar de Covid-19 la Cluj, în Spitalul Municipal. Cel puțin 12 cadre medicale de la ATI sunt infectate

Un nou focar de coronavirus a apărut la Cluj, la scurtă vreme după ce secția ATI a Spitalului Municipal Cluj-Napoca a devenit unitate Covid-19. 12 cadre medicale s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. 

„Sunt 12 angajaţi din rândul personalului medical pozitivi, cinci medici şi șapte asistente. Activitatea funcţionează în condiţii relativ normale, au preluat deja de sâmbătă primii pacienţi COVID-19. S-au luat toate măsurile necesare, ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, a declarat, luni, prefectul Mircea Abrudean, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, asistentele şi medicii inrfectaţi sunt de la ATI, secţie în care ar urma să fie aduse alte cadre medicale. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a decis, pe 12 octombrie, ca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca să devină unitate COVID-19, a patra din judeţ.

În județul Cluj au fost raportate 129 de cazuri noi de Covid-19, la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, numărul total de infectări fiind la momentul actual de 5659. Săptămâna precedentă, Clujul a avut un record de îmbolnăviri în decurs de 24 de ore, cu 172 de persoane pozitive.

Brașov, Dolj și Capitala, în topul zonelor cu cele mai multe cazuri Covid-19 raportate

Brașov și Dolj înregistrează o creștere alarmantă de cazuri noi de coronavirus, potrivit bilanțului publicat duminică, 18 octombrie, de autorități. În București, în ultimele 24 de ore, au fost depistate 770 de cazuri. De altfel, Capitala a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori și ar putea intra în scenariul roșu.

Județe cu peste 100 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore:

București – 770

Brașov – 247

Dolj – 227

Timiș – 183

Prahova – 145

Alba – 131

Iași – 130

Cluj – 129

Neamț – 106

Arad – 103

Olt – 101

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește incidența cumulată a cazurilor pe județe, Vâlcea și Alba se află foarte aproape de limita de 3 cazuri la mia de locuitori, cu un indice de 2,97, respectiv 2,86.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here