Monica Anisie: Şcolile vor fi închise pe o perioadă de 14 zile. Cursurile se mută în online

Monica Anisie a declarat că şcolile vor fi închise, iar cursurile se vor muta în regim online. Anunţul a fost făcut, după ce la nivelul Municipiului Bucureşti s-a instaurat scenariul roşu în ceea ce privește criza sanitară generată de explozia cazurilor de coronavirus.

“Am avut o întâlnire cu inspectorii şcolari de la fiecare sector. Inspectorul şcolar general e în concediu medical, având o problemă de sănătate. Am decis azi ca atribuţiile de inspector general să fie preluată de Liliana Toderiuc, inspector şcolar adjunct. Tototdată, am definitivat planul de măsuri cu privire la învăţarea online, un plan de măsuri care are în vedere activitatea didactică ce se va desfăşura în plan online şi modalitatea în care fiecare unitate de învăţământ a distribuit tabletele data pprin programul -Şcoala de acasă-.  S-a stabilit cu inspectorii şcolari, ca după ce se încheie Comitetul Municipiului Bucureşti, să realizăm în această după-amiază o video-conferinţă cu toţi directorii de şcoli din Bucureşti.

Cursurile se suspendă în Bucureşti

“În conformitate cu ceea ce DSP a zis ieri, în legătură cu rata de incidenţă, ar trebui să decidă această suspendare temporară a cursurilor. Şcolile vor rămâne închise timp de 14 zile când vom scădea de acest prag critic. Elevii claselor primare şi preşcolare intră în vacanţă, conform structurii anului şcolar 2020-2021. Toate unităţile de învăţământ, inclusiv cele particulare, vor fi închise.”, subliniază ministrul Educaţiei.

Ce se întâmplă cu tabletele pentu elevi

“Tabletele au fost în depozitul Inspectoratului Şcolar. Nu înţeleg de ce a trebuit săvin eu să deblochez situaţia. Prin urmare, doresc să am video-conferinţa cu directorii. Ce pot să vă spun e că în Sectorul 2 şi 4 am certitudinea că au ajuns şi la copii.”, a mai spus guvernanta.

Decizia, în mâna Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti

“Decizia este la Comitetul Municipiului Bucureşti. DÎn lipsa acestei decizii, unităţile de învăţământ vor funcţiona ca şi până acum, adică în format hibrid.”, a conchis Monica Anisie.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, reunit luni după ce rata incidenţei a depăşit 3 la mia de locuitori

Luni se întruneşte Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a discuta despre măsurile care se impun după ce rata incidenţei a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit în Bucureşti pragul de trei la mia de locuitori.

Ludovic Orban a anunțat că “odată indicele depășit, trebuie adoptate măsurile”, în vreme ce prefectul Gheorghe Cojanu a dat de înțeles că e posibil ca Bucureștiul să nu intre, totuși, în scenariul roșu, dacă luni “vedem o incidenţă sub 3”.

Pe 18 octombrie, potrivit datelor raportate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), Bucureștiul a înregistrat 770 de noi cazuri de COVID. Rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, ajungând la 3,02, în creștere cu 0,27 față de ziua precedentă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here