Focar de COVID-19 la Colegiul „Radu Greceanu” Slatina. Directoarea unității, confirmată cu SARS-CoV-2

Sursa foto: cnrg.ro

Este focar de COVID-19 și la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, unde chiar directoarea unității de învățământ a fost confirmată pozitiv, scrie 10news.ro. Totodată, o altă profesoară este contact direct cu soțul și fiica sa, ambii fiind confirmați cu virusul SARS-COV-2. Fiica acestei profesoare este elevă la CN „Radu Greceanu” Slatina.

Inspectorul general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a precizat că se discută despre închiderea unității de învățământ, iar toți elevii să facă cursuri în online, măsura urmîând să fie adoptată în ședința de azi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„O profesoară a fost confirmată cu COVID-19. Profesoara a avut, vineri, o singură oră la o clasă și acea clasă a intrat în online. Astăzi, a mai fost depistată o elevă la Greceanu a cărei mamă este profesoară tot la acest liceu, soțul este și el pozitiv. În cadrul Consiliului de Administrație se discută despre închiderea liceului. Va avea loc și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și, probabil, ne îndreptăm, spre scenariul roșu. Problema este că acea profesoară a avut ore la mai multe clase, din acest motiv se vor lua toate măsurile de siguranță. Profesoara este contact direct, ea are rezultat negativ, însă soțul și fata au teste pozitive. Am considerat că este riscul prea mare, și se va merge pe scenariul roșu, se va aproba în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, a declarat, pentru 10news.ro, Iacobescu.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, miercuri, că în ultimele 24 de ore, în Olt au fost raportate 45 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Astfel, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 2858 în Olt, de la debutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here