Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou. DOAR bucureştenii vor putea participa. Ce prevede protocolul dintre Gabriela Firea şi BOR

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a aprobat, joi, un protocol cu Patriarhia Română pentru organizarea unui pelerinaj de Sfântul Dimitrie cel Nou, în perioada 25-27 octombrie. La sărbătoare vor putea participa numai persoane din Bucureşti.

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou va fi organizat în zona Patriarhiei.

„La activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților”, se arată în protocolul încheiat de Primăria Municipiului Bucureşti cu Patriarhia Română, citat de Mediafax.

Reguli de igienă şi distanţare la Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou

Din protocol reiese că persoanele care stau la coadă vor trebui să respecte o distanţă de 1,5 metri una faţă de cealaltă, acest lucru fiind marcat. De asemenea, pe stâlpi vor fi amplasate anunțuri prin care oamenii sunt sfătuiţi să păstreze distanţa şi respectarea normelor igienico-sanitare.

„Numărul participanților: circa 500 de persoane la un moment dat”, se mai stipulează în protocol.

În urmă cu aproape două săptămâni, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a transmis o reacţie la anunţul „interzicerii arbitrare” a pelerinajului prilejuit de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou. Vasile Bănescu consideră că lipsa dialogului interinstituţional şi a cooptării unor experţi în domenii conexe ale zonei politicului şi sănătăţii publice denunţă „un excesiv superior dispreţ faţă de realitatea socială imediată”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here