Vremea se menţine caldă cu maxime de 24 de grade vineri şi sâmbătă. De duminică se răceşte şi plouă

Vremea va continua să fie frumoasă în următoarele zile, când termometrele vor indica până la 24 de grade Celsius.

De duminică, vremea intră într-un proces de răcire şi revin ploile.

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi caldă și în general frumoasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în vestul și nord-vestul teritoriului, unde numai izolat va ploua slab. În prima parte a zilei, pe alocuri în Oltenia, Transilvania și Moldova și izolat în celelalte regiuni, iar noaptea mai ales în sud și sud-est, se va semnala ceață. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, cu cele mai scăzute valori în zonele cu ceață mai persistentă și cele mai ridicate în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, mai coborâte, spre -2…0 grade, în depresiunile din estul și sud-estul Transilvaniei, unde vor mai fi condiții de brumă.

BUCUREȘTI

Vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade. Cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în continuare caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în sud-est, deşi în jumătatea de nord-vest a ţării valorile termice diurne vor fi în scădere uşoară, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse. În restul teritoriului, dimineaţa, pe alocuri va fi ceaţă în zonele joase, iar înnorări temporare şi izolat ploi slabe vor fi mai ales spre seară şi în cursul nopţii, cu precădere în Moldova, Oltenia și vestul și nordul Munteniei. Local se vor acumula cantităţi de apă de peste 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…16 grade în Maramureș, Transilvania și Dealurile de Vest și 24 de grade în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime, mult peste normele perioadei, vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține predominant frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate spre sfârșitul intervalului, dar condițiile de ploaie slabă vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICA

ÎN ȚARĂ

Vremea va deveni normală termic în majoritatea regiunilor și doar în sud-est încă va fi caldă. Astfel, temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă, se vor încadra între 12…13 grade în zona subcarpatică din nordul Moldovei şi estul Transilvaniei și 20 de grade în Dobrogea. Temperaturile minime, cuprinse între 7 şi 17 grade, se vor situa în continuare cu mult peste normele perioadei. Cerul va avea înnorări și va ploua temporar în cea mai mare parte a țării, iar local se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte și, temporar, în regiunile sud – sud-estice.

BUCUREȘTI

Valorile termice diurne vor marca o scădere față de ziua precedentă, devenind apropiate de normele perioadei, astfel încât temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă, mult peste media termică a perioadei, va fi de 12…13 grade. Cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ȚARĂ

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor și va fi apropiată de normal din punct de vedere termic, în cea mai mare parte a țării. În cursul zilei, vor mai fi înnorări și, îndeosebi în regiunile estice, va mai ploua. Noaptea, cerul va deveni variabil, ploi slabe vor mai fi doar izolat, în nord-estul extrem, dar în zonele joase de relief, pe alocuri, se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în regiunile sudice – sud- vestice, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 12 grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va mai avea înnorări în prima parte a intrevalului, când trecător va mai ploua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here