Scene desprinse din filme: S-au tras focuri de armă pentru a prinde mai mulți bărbați care furau catalizatoarele mașinilor

Scene ca-n filmele de acţiune în sectorul 3 al Capitalei. Poliţiştii au tras nu mai puţin de 12 focuri de armă pentru a prinde patru hoţi care furau catalizatoarele mai multor maşini.

Indivizii veniseră cu două maşini şi au încercat să fugă în momentul în care au fost prinşi în flagrant de poliţişti.

„În noaptea de 22/23.10.2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţia Sectorului 3, au efectuat o acţiune operativă asupra unui grup compus din 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 33 de ani, surprinşi în flagrant delict în timp ce sustrăgeau catalizatoare de la autoturisme. Bărbaţii s-au deplasat cu 2 autoturisme şi au încercat să scape, dar au fost imobilizaţi de poliţişti”, a anunţat Poliţia Capitalei, conform News.ro.

Poliţiştii au tras 12 focuri de armă în plan vertical pentru a-i prinde pe hoţi. Potrivit anchetatorilor, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 fac în continuare cercetări pentru furt calificat – 2 acte materiale, unul consumat şi o tentativă – şi pentru a stabili modul în care acţiona gruparea de hoţi.

De asemenea, patru bărbaţi din judeţul Galaţi, suspectaţi că au detonat mai multe bancomate, au fost prinşi în flagrant în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Vrancea. Suspecţii foloseau dispozitive artizanale, confecţionate cu praf din cartuşe de vânătoare. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare pentru prinderea suspecţilor, fără ca cineva să fie rănit.

Ce precizări a făcut Bogdan Despescu legate de bancomatele aruncate în aer

„Modul de operare folosit de autori a fost prin utilizarea unor mecanisme artizanale, prin substanţe explozibile provenite din surse de aprovizionare internă. În operaţiunea ATM au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, DOS, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică. Noaptea trecută au fost prinşi în flagrant în judeţul Vrancea patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 34 de ani, din judeţul Galaţi care încercau să sustragă o sumă de bani dintr-un bancomat.

Din cercetările efectuate, a rezultat că cei patru bărbaţi au folosit acelaşi mod de operare, acelaşi dispozitiv, în conţinutul căruia se introducea praf de puşcă din cartuşe de vânătoare. În momentul comiterii faptei, cei patru erau echipaţi în combinezoane de protecţie şi pe cap aveau diferite elemente de vestimentaţie pentru a le acoperi zona feţei”, a afirmat Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here