Centurile Balș și Slatina, componente ale Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești, gata anul viitor

Mai multe proiecte de infrastructură rutieră urmează să fie inaugurate până la sfârșitul acestui an sau pe parcursul anului 2021, porțiuni ale Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești, respectiv centurile ocolitoare Balș și Slatina, fiind printre acestea, potrivit ministrului Transporturilor.

Mai exact, potrivit ministrului, tronsonul 2, cu cele două variante ocolitoare, de la Balș și de la Slatina, 41 de km, în acest moment au un progres fizic de peste 55 la sută.

„(…) Drumul Expres Craiova-Pitești, cu tronsonul 2, cu cele două variante ocolitoare, de la Balș și de la Slatina, 41 de km, în acest moment au un progres fizic de peste 55 la sută. Și aici vorbim despre un constructor român, la fel ca și la Râșnov-Cristian, și la varianta ocolitoare Bacău este același constructor, care a reușit să depășească progresul fizic din contract și va termina această lucrare, cu cele două centuri ocolitoare, Balș și Slatina, înainte de termenul stabilit în contract, și anume decembrie 2021”, a declarat Lucian Bode.

Săptămâna trecută au fost turnate primele straturi de asfalt pe centura ocolitoare a orașului Balș, imaginile fiind făcute publice de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Două tronsoane ale șoselei de mare viteză, respectiv II și III, tranzitează județul Olt. Tronsonul II, Loturile 1 și 2, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul III care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here