Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei la venirea în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 26.10.2020, Hotărârea numărul 50 privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și clarificarea unor aspecte referitoare la aplicarea prevederilor HG nr. 856 din 14.10.2020 privind prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

“Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii”, se arată în Hotărârea 50.

Între ţările care se află pe listă sea află Belgia, Olanda, Franţa, Spania şi Marea Britanie.

Ludovic Orban: Ne gândim la restricţii de circulaţie pe timpul nopţii

Ludovic Orban a anunţat se ia în calcul introducerea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii din cauza petrecerilor la care participă foarte mulţi tineri.

Întrebat de jurnalişti despre restricţiile care s-ar putea introduce pe timp de noapte, premierul a răspuns: “Să vedem efectele in alte tari. Ne gândim la aceasta măsura din cauza petrecerilor din timpul nopţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here