Nuntă cu zeci de persoane în plină pandemie de coronavirus. Poliţiştii au dat amenzi usturătoare

Poliţiştii din Ilfov s-au autosesizat, după ce în spaţiul public au apărut imagini de la o nuntă  la care au participat mai multe persoane, fără a se respecta nicio regulă impusă de starea de alertă. Oamenii legii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și au dat amenzi în valoare de 5.500 de lei. 

Poliţia Judeţeană Ilfov a transmis miercuri, printr-un comunicat, că în urma unor imagini apărute în spaţiul public privind organizarea unui eveniment într-un restaurant din comuna 1 Decembrie, poliţiştii din Măgurele au mers la local, constatând că evenimentul nu se mai afla în desfăşurare.

„În urma verificărilor, a rezultat faptul că la data de 27 octombrie, într-o unitate de profil, de pe raza comunei 1 Decembrie, din judeţul Ilfov, a fost organizată o petrecere privată (nuntă), la care au participat mai multe persoane, fiind astfel încălcate dispoziţiile H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive), precum şi măsurile de protecţie individuală”, se arată în comunicatul IPJ Ilfov.

Poliţiştii au identificat o parte din persoanele care au participat la nuntă, precum şi pe administratorul localului.

„Poliţiştii oraşului Măgurele au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, din care o sancţiune contravenţională, în valoare de 3.000 de lei, a fost aplicată administratorului societăţii, iar celelalte cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.500 de lei, au fost aplicate persoanelor participante, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat sursa citată.

În prezent, poliţiştii efectuează activităţi pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la eveniment, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

De asemenea, poliţiştii din Magurele au deschis un dosar penal, în care se fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here