Papa Francisc a numit pandemia de coronavirus ”o doamnă care face rău”

Papa Francisc a catalogat pandemia de coronavirus drept ”o doamnă numită Covid care face mult rău”, punctând încă o dată că măsurile de precauție sunt obligatoriu de respectat pentru a nu permite virusului să se răspândescă. Nici Suveranul Pontif și nici consilierii săi n-au purtat însă maști la audiența care a avut loc la Vatican.

Audiența la care a luat parte Papa Francisc a avut loc la interior, motiv pentru care acesta și-a cerut public scuze pentru că nu va coborî de pe scenă și nu se va apropia de publicul prezent în sală, peste 100 de persoane.

“Voi sta aici sus. Mi-aș dori să pot să cobor şi să vă salut pe fiecare dintre voi, însă trebuie să păstrăm distanţa. Dacă aș coborî, oamenii vor forma  grupuri, iar asta este împotriva precauţiilor de care trebuie să ţinem cont în faţa acestei doamne pe nume COVID, care ne face mult rău”, a spus Suveranul Pontif, potrivit ABC News.

La întrunire Papa Francisc nu a purtat mască de protecție, iar preoții și episcopii care l-au întâmpinat și-au scos și ei măștile atunci când s-au apropiat de Suveran. Celelalte persoane prezente pe scenă, precum fotografii oficiali sau membrii Gărzii Elvețiene Pontificale, au avut fețele acoperite.

Mai mulți contacți ai Papei Francisc au fost testați pozitiv cu Covid-19

Papa Francisc a fost avertizat cu privire la o posibilă infectare cu coronavirus, în condițiile în care Suveranul Pontif a avut contact cu un diplomat al Vaticanului care a fost confirmat pozitiv de curând. Alți treisprezece membri ai Gărzii Elveţiene au fost recent testaţi pozitiv la COVID-19.

De multe ori, Papa a fost criticat pe rețelele sociale pentru faptul că apare în public fără mască de protecție. Unul dintre motivele acestui gest ar fi operația suferită în tinerețe, când i-a fost îndepărtată o parte dintr-un plămân.

Marţi, într-o videoconferinţă cu jurnaliştii, părintele Augusto Zampini, membru al unei comisii a Vaticanului înfiinţată de papa pentru a-l consilia cu privire la efectele sociale ale crizei de coronavirus, a recunoscut inconsecvenţa papei Francisc.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here