Nelu Tătaru: Avem trei-patru săptămâni grele. Fiecare caz nou de Covid poate provoca un focar

Nelu Tătaru a mers joi într-o vizită în județul Constanța, pentru a evalua situația epidemiologică din județ, dar și capacitatea de tratare și testare în ceea ce privește infecția cu virusul SARS-CoV-2 în zonă.

Potrivit Ministrului Sănătății, urmează încă o perioadă dificilă de posibilă creștere a numărului de cazuri noi.

„Avem trei-patru săptămâni grele pentru a intra pe un platou. Haideți să participăm cu toții la scăderea numărului de cazuri”, a declarat ministrul la Constanța.

„Fiecare caz nou poate provoca un focar”, a mai spus Nelu Tătaru, care a precizat însă că nu se impune carantină la nivel național.

”Se vor mai lua restrictii la nivel local, nu se impune carantinare la nivel național”, a spus Nelu Tătaru, întrebat de jurnaliși ce alte măsuri prgătește Guvernul pentru a stopa răspândirea pandemiei de Covid-19.

Tătaru a precizat că se va face o extensie la ATI de 14 paturi la Spitalul Județean, 12 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie și 7 paturi la Spitalul Mangalia

Nelu Tătaru a discutat și cu autorităţile locale, cu conducerile unităţilor sanitare şi cu cadre medicale la Constanța, iar ulterior se va deplasa și la Mangalia, porivit informării date de Ministerul Sănătății.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here