Comisarul european pentru sănătate cere statelor UE să impună restricţii populaţiei

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a cerut statelor membre ale Uniunii Europene să impună restricţii populaţiei, pentru a combate răspândirea pandemiei de coronavirus în Europa, informează Agerpres.

„Trebuie să trecem prin asta, acolo unde este necesar, cu restricţii privind viaţa de zi cu zi, pentru a rupe lanţul transmiterii”, a spus Kyriakides într-o videoconferinţă cu miniştrii sănătăţii din ţările UE.

Franţa şi Germania, cele mai mari ţări din Uniune, au anunţat săptămâna aceasta noi interdicţii de circulaţie, în timp ce numărul total de cazuri de infectare pe continent, de la începutul epidemiei, a depăşit 10 milioane, iar spitalele şi unităţile de terapie intensivă sunt pe cale să se umple din nou cu pacienţi cu COVID-19.

În mai multe state europene, autorităţile au închis restaurantele şi barurile şi au interzis evenimentele sportive şi culturale.

Kyriakides a recunoscut că unele din măsurile necesare sunt „dureroase” şi că mulţi cetăţeni europeni sunt acum mai refractari la respectarea noilor restricţii, după carantinele extinse din primăvară, când primul val al epidemiei atinsese maximum.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here