Încă o INTERDICȚIE în Slatina, în contextul pandemiei de coronavirus. Ce obligație au, de AZI, slătinenii

Încă o INTERDICȚIE a fost introdusă în Slatina, în situația în care rata de incidență a infectării cu noul coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori: slătinenilor le este interzisă prezența în spațiile publice deschise fără masca de protecție.

De azi, slătinenii sunt obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Olt, în ședința de ieri, în contextul în care Slatina înregistrează o rată a incidenței de infectare cu SARS-CoV-2 de 1,81 cazuri/1000 de locuitori.

Măsura este aplicată în alte trei localități cu rată mare a infectărilor, respectiv în comunele Redea (2,16), Brebeni (1,86) și Nicolae Titulescu (1,70).

Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în localitățile vizate.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-23:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here