Spitalelor din Olt li se cere, de la NIVEL ÎNALT, să dea informații despre anumiți medici și asistente. Ce cadre medicale sunt vizate

Situația din spitalele implicate în lupta anti-COVID devine din ce în ce mai greu de gestionat în contextul în care paturile sunt aproape pline, iar numărul bolnavilor crește alarmant de la o zi la alta. Tocmai din acest motiv, secretarul de stat Raed Arafat a dat un nou ordin intern prin care cere structurilor județene să îi trimită situația tuturor medicilor și asistenților medicali care invocă motive medicale sau de altă natură pentru a nu se implica în lupta împotriva pandemiei, potrivit capital.ro. Potrivit OLT-ALERT, managerii spitalelor din Olt care tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au primit deja ordinul lui Raed Arafat și l-au transmis șefilor de secții, de la care așteaptă informațiile solicitate de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Nu este vorba însă de niște liste nominale, ci de numărul acestor cadre medicale.

Mai exact, documentul arată că centrele județene de coordonare și conducere a intervenției sunt solicitate să ceară „în regim de maximă urgență” de la spitalele implicate în lupta COVID o situație cu „personalul medical (medici, asistenți medicali – numeric) care suferă de afecțiuni medicale ce nu permit desfășurarea activității acestora în tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2”, precum și o situație cu „personalul medical (medici, asistenți medicali – numeric) care a invocat alte forme/metode de evitare ori de sustragere de la activități medicale din zona COVID-19 (concedii prelungite, inclusiv medicale sau fără plată)”, mai scrie capital.ro.

Prin noul document, autoritățile își doresc să știe pe ce personal medical se pot baza în acest moment, având în vedere că toată lumea se așteaptă ca în perioada următoare numărul cazurilor să crească, iar principala problemă din spitale nu este neapărat lipsa aparaturii sau a paturilor, ci lipsa de personal.

Și numărul infectărilor din sistemul sanitar își spune cuvântul. De la începutul pandemiei de coronavirus în România și până în prezent, aproape 6.000 de cadre medicale s-au infectat.

Potrivit OLT-ALERT, managerii spitalelor din Olt au primit deja ordinul lui Raed Arafat și l-au transmis șefilor de secții, de la care așteaptă informațiile solicitate de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În Olt, ziua de vineri, 30 octombrie, a fost una neagră, fiind înregistrat cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus în 24 de ore, respectiv 113 noi cazuri.

Astfel, numărul total de îmbolnăviri în Olt a ajuns la 3506 de cazuri de la începutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here