Acțiuni de amploare ale polițiștilor în centrele comerciale și piețele din Olt. Zeci de oameni, amendați pentru nepurtarea măștii/ FOTO

Acțiuni de amploare ale polițiștilor au avut loc, în ultimele 24 de ore, în centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele din Olt. Zeci de oameni au fost amendați pentru nepurtarea măștii de protecție.

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

La acțiunile desfășurate ieri au participat peste 218 forțe de ordine, fiind verificate 225 de societăți comerciale, precum şi 95 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 600 de persoane, a mai precizat reprezentantul IPJ Olt.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 71 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție, trei pentru nerespectarea distanțării fizice și două de natură economică în contextul COVID, valoarea totală fiind de 17.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here