Alte școli din Olt vor fi ÎNCHISE, de marți. Sute de elevi din Slatina, trimiși acasă

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Olt de astăzi s-a decis suspendarea temporară, pentru o perioadă de 14 zile, începând luni, 2 noiembrie, a activităţilor didactice care presupun prezenţa „faţă în faţă” din toate unităţile de învăţământ din localitațile Slătioara și Brebeni.

Asta pentru că în cele două comune rata incidenței de infectări cu noul coronavirus a depășit pragul de trei cazuri la mia de locuitori. Mai exact, cea mai mare rată de îmbolnăviri în ultimele 14 zile a fost înregistrată în Slătioara (unde rata de incidență a infectărilor cu noul coronavirus este de 3,37 cazuri la mia de locuitori), urmată de Brebeni (unde incidența este de 3,34/1000 locuitori).

De asemenea, s-a hotărât suspendarea activităților didactice organizate în modalitatea ,,față în fațăˮ a unor clase/unități de învățământ din județul Olt, pe o perioadă de 14 zile acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei, respectiv:

– Clasele a V-a şi a VII-a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,AVIATOR ALEXANDRU ȘERBĂNESCUˮ COLONEȘTI  –  dată încetare măsură 08.11.2020;

– Clasele a IX-a M (profesională) şi a XII-a J de la LICEUL TEHNOLOGIC METALURGIC SLATINA  –  dată încetare măsură 05.11.2020;

– Clasa a V-a B de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,NICOLAE IORGAˮ SLATINA  –  dată încetare măsură 05.11.2020;

– Clasa a III-a B de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,GEORGE POBORANˮ SLATINA  –  dată încetare măsură 05.11.2020;

– Clasele a VIII-a A, a VIII-a B, a XII-a B şi a XII-a C de la LICEUL „ŞTEFAN DIACONESCU” POTCOAVA  –  dată încetare măsură 11.11.2020.

Totodată, s-a hotărât reluarea activităților didactice în modalitatea ”față în față” – scenariul 1 și/sau scenariul 2 de funcționare, pentru clasele din unitățile de învățământ ce au funcționat în scenariul 3, respectiv clasele I A, I B, a II-a B şi a IV-a C de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 SLATINA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here