Noi restricții în România?! Ludovic Orban, ședință de urgență. Decizia pe care o vor lua astăzi

Decizie de ultim moment anunțată de Ludovic Orban înainte de o ședință importantă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă! Premierul anunță că noi măsuri vor fi luate la nivel național.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se va reuni, luni, pentru a actualiza lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19.

„Astăzi este şedinţa săptămânală, obişnuită, a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista ţărilor pentru a stabili măsurile care se impun pentru ţările care depăşesc indicele de răspândire din România sau pentru a scoate ţări care au coborât sub nivelul de răspândire de la măsurile pe care le aplicăm”, a anunţat premierul Ludovic Orban, la sediul PNL.

Avertismentul lui Orban privind Revelionul

Vești proaste pentru milioane de români. Premierul Ludovic Orban vine cu un anunț de ultim moment, care vizează încheierea anului 2020. Acest lucru va fi interzis pentru toți românii. Premierul Ludovic Orban a vorbit despre organizarea revelionului din acest an. Din păcate, șeful executivului le-a transmis românilor care participă la diverse petreceri în această perioadă că pot amâna „dorinţa de a se distra”.

Mai pe scurt, Ludovic Orban a subliniat faptul că petrecerile vor fi interzise, iar acest lucru este valabil și în cazul revelionului. Potrivit premierului, adunările sunt extrem de periculoase și ne pot pune sănătatea în pericol.

De asemenea, dacă o singură persoană este bolnavă, aceasta îi poate infecta pe toți fără măcar să-și dea seama. În acest context, Orban a făcut un apel la români să se abțină în acest an și să amâne petrecerile pentru perioadele în care pandemia va luat sfârșit.

„Să nu mai participe. Un mesaj foarte simplu. Putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau ne putem distra într-un mod în care să nu se pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună în pericol sănătatea. În general, foarte mulţi tineri se duc la astfel de petreceri.

Tinerii poate nici nu simt, foarte mulţi sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăveşte, riscă să-şi îmbolnăvească rudele, bunicii care sunt mai expuşi. Rugămintea mea către cei care participă la astfel de petreceri este să amâne”, a declarat duminică Orban.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here