PSD cere ca toți contacții COVID-19 să fie testați gratuit

PSD cere schimbarea protocolului de testare pentru COVID-19, astfel încât să fie testate și persoanele asimptomatice care au intrat în contact cu cele pozitive, a spus prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea.

„Suntem singura țară europeană care a rămas încremenită în proiectul inițial, și anume se testează gratuit de către statul român doar pacienții care au deja simptome – febră, frisoane și așa mai departe. Din păcate, li se refuză contacților acestor persoane să se testeze gratuit. Nu toți românii au venituri substanțiale, așa că le este foarte greu să plătească testele efectuate la clinicile private. Un test poate să ajungă chiar la 500 de lei, ceea ce e foarte mult. Trebuie să fie testate și persoanele care au o susțiciune că au SARS-COV-2 sau care au intrat în contact cu o persoană pozitivă”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD.

Ea spune că actuala definiție de caz este foarte restrictivă și „practic îi trimite pe toți românii la clinicile private”.

„Cerem Guvernului să schimbe definiția de caz și Ministerul Sănătății prin DSP-uri să îndrume toate persoanele care sună la DSP să fie repartizate la clinicile de stat astfel încât să fie testate gratuit”, mai afirmă Firea, potrivit Mediafax.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here