Nelu Tătaru, avertisment dur pentru români înainte de Crăciun: “Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc”

Nelu Tătaru susţine că situația epidemiologică în care România se va afla de Crăciun depinde de cât de mult sunt respectate acum regulile de protecție sanitară. 

“Dacă nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”, a spus ministrul sănătății, la B1TV.

“Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun. Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. (…) În condițiile în care eu respect niște reguli… avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a spus Nelu Tătaru, la B1TV.

Tătaru a insistat asupra necesității ca toată lumea să respecte regulile de protecție sanitară instituite de autorități.

“Gândiți-vă că nu suntem numai noi. Toate țările își închid granițele, sunt 25 de țări din Europa înaintea noastră, membre ale Comunității europene sau nu care, când vin la noi, intră în carantină și țările care sunt sub noi ne impun nouă carantina. Condițiile sunt foarte clare: respectăm niște reguli 28 de zile – vom ajunge la un platou, le mai respectăm încă 28 de zile – vom începe să scădem. Dacă nu le respectăm nu vom face decât ca noi, ca sistem medical, să luptăm întinși la maximum și autoritățile locale să îi caute pe cei care nu respectă. Cred că ar trebui să ajungem toți la un numitor comun – respectarea unor reguli, un tratament de calitate, în condiții de presiune scăzută”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Ludovic Orban, apel pentru populaţie înainte de Crăciun şi Revelion. Mesaj pentru românii din Diaspora care revin în ţară de sărbători

Premierul Ludovic Orban a făcut un apel la cei care continuă să organizeze şi să participe la petreceri private să amâne aceste evenimente, explicând că riscul de transmitere a virusului la aceste petreceri este “uriaş”. Nici petrecerile de Crăciun şi Revelion nu vor putea fi organizate, avertizează premierul. Şeful Executivului a avut şi un mesaj pentru românii care vin în ţară de sărbători. Orban a reamintit că românii care revin în ţară din zone incluse pe lista galbenă vor intra în carantină timp de 14 zile.

“Putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau putem să ne distrăm într-un mod care să nu ne pună în pericol sănătatea”, a spus premierul, care a explicat că riscul de transmitere a virusului la astfel de evenimente este “uriaş”.

Orban recomandă evitarea petrecerilor de Crăciun şi Revelion

“Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile şi alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a declarat primul ministru duminică, întrebat fiind ce mesaj are pentru cei care au plătit avansuri pentru a petrece sfârşitul de an la munte, potrivit news.ro.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here