Un minor de 13 ani a pus pe jar poliţiştii. S-a dat drept răpitor şi a cerut o recompensă de 12.000 de lei

Un minor în vârstă de 13 a pus autoritățile brăilene în alertă. Minorul a sunat în mod repetat la 112 susținând că a răpit o persoană și cerând o sumă de bani în schimbul vieții victimei. Totul s-a adeverit a fi o glumă.

Conform IPJ Brăila, în cursul zilei de luni, oamenii legii au fost sesizați, în repetate rânduri, prin apeluri la 112, de către o persoană care a anunțat faptul că a răpit un minor în vârstă de 14 ani. Acesta solicita să îi fie înmânată suma de 12.000 de lei, în schimbul vieții presupusei victime.

Polițiștii au început investigațiile specifice, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvărțirea infracțiunii de lipsire de libertate. Aceștia au descoperit un minor, în vârstă de 13 ani, asupra si fiind găsit și telefonul cu care a sunat autoritățile. Împreună cu acesta se afla și presupusa victimă, un prieten al acestuia, în vârstă de 14 ani.

„În ciuda indicațiilor greșite furnizate de către apelant, polițiștii au reușit să-l localizeze pe acesta, la ferma unei cunoștințe, de pe raza județului Brăila.

Părinții minorului care a apelat 112, în repetate rânduri, au fost sancționați contraventional de către polițiști, cu suma de 5.000 de lei pentru alertare falsă, prevăzută de O.G. nr. 34/2008, și cu 100 de lei, pentru nesupravegherea minorului, conform Legii nr. 61/ 1991″, se arată în informarea trimisă de polițiștii brăileni.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here