Gigi Becali vrea să se retragă la mănăstire! UNDE vrea să meargă şi care sunt MOTIVELE

Gigi Becali a declarat de mai multe ori că se va retrage la mănăstire după vârsta de 75-80 de ani, dar ultimele evenimente ar putea face ca acest lucru să se întâmple cât de curând.

Gigi Becali a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție o cererea prin care o încerca o reabilitare judecătorească, el neavând acum dreptul nici să fie ales într-o funcție publică, nici să voteze, în urmă condamnarilor primite. Latifundiarul este extrem de dezamăgit și de scenă politică, în condițiile în care partidul pe care îl susține, PNL, este condus de Ludovic Orban, cu care are o relație foarte rece, iar USR-PLUS a început să câștige tot mai mult teren la ultimele alegeri. În plus, Gigi Becali ar avea o problema medicală destul de gravă la coloana vertebrală, de mai mulți ani, căreia medicii nu au reușit încă să îi dea de cap, deși a vizitat unii dintre cei mai renumiți specialiști din țară.

FCSB, clubul sau de fotbal, a pierdut aproape toate procesele pe care le-a avut în instanța cu CSA Steaua și juristul Florin Talpan, fiind deposedat de marca „Steaua” și de palmaresul istoric ale echipei, existând pericolul să fie nevoit să plătească aproape 40 de milioane de euro, despăgubiri cerute de MApN pentru cei 10 ani în care ar fi folosit ilegal numele Steaua. FCSB nu a mai câștigat titlul în Liga 1 de 5 ani, nu s-a mai calificat în grupele unei competiții europene de 3 ani și nu a mai reușit transferuri foarte bănoase în ultimele sezoane. Astfel, ar putea lasă, în curând, frâiele societății sportive în mâinile nepoților Vasile Geambazi și Marius Ianuli și ale ginerelui Mihai Mincu.

Surse din anturajul milionarului ar fi dezvăluit că acesta dorește să vadă finalizată Catedrala Mântuirii Neamului, cel mai mare lăcăș de cult ortodox din lume, construit în proporție de 95%, apoi ia în considerare să se retragă într-o mănăstire sau să meargă în sihăstrie, aproape de o mănăstire. În ultimii ani, latifundiarul a vizitat mai multe mănăstiri din România, dar a mers în mod repetat și a făcut donații generoase Schitului Pătrunsă, scrie sport.ro.

Ansamblul monahal din comună Bărbătești, județul Vâlcea, este construit sub vârful Buila, într-un peisaj mirific, fiind despărțit de civilizație de 8 kilometri de drum neasfaltat, pentru a nu deveni obiectiv turistic, nu mulți incumetandu-se să îl viziteze. Locașul este considerat sora „Athosului românesc”, Mănăstirea Frasinei, iar materialele de construcție și hrană sunt aduse aici, la fel că în urmă cu trei secole, cu măgării și caii. A fost construit în 1740, de către Episcopul Clement al Râmnicului, în amintirea mamei sale, care se născuse în aceste locuri, trecând mai târziu muntele, de frică atacurilor otomanilor, și oprindu-se în pădurile Builei, loc numit astăzi „Pătrunsă”. Distrus în urmă căderii stâncilor de pe versanți, schitul a fost refăcut la finalul anilor 1700, iar în 1895 a fost părăsit și lăsat fără slujitori. Comunitatea monahală a renăscut în 1935. Bisericuța mică datează din secolul al XIX-lea, pictură fiind lucrată în stil brâncovenesc, cu influențe populare.

La finalul anului trecut, averea lui Gigi Becali era estimată la 400-450 de milioane de euro, fiind considerat cel mai mare proprietar de terenuri intravilane din România, cu peste 12.000 de hectare deținute.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here