Nelu Tătaru vrea noi restricţii după explozia cazurilor COVID-19: Ce spune despre un posibil LOCKDOWN

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că va propune Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă noi restricţii în condiţiile în care numărul cazurilor COVID-19 a crescut alarmant.

Nelu Tătaru a propus la Sibiu închiderea târgurilor, verificări mai stricte în mijloacele de transport, limitarea teraselor şi parcurilor, dar şi reanalizarea programului de lucru pentru angajaţi.

„Am recomandat reevaluarea transportului în comun, mai ales în orele de vârf, cu suplimentarea numărului de mijloace de transport, verificarea respectării acestor reguli în mijloacele de transport, reanalizarea flex-time-ului, prin timpul diferenţiat de muncă, precum şi telemunca, reevaluarea activităţii teraselor, reevaluarea parcurilor pe timpul nopţii, reevaluarea spaţiilor de joacă şi servirea mesei în mall-uri, doar prepararea produselor de hrană în cantine şi servirea doar în regim de takaway. (…) Am recomandat şi reanalizarea închiderii târgurilor şi oboarelor ca şi zone în care se face transmiterea (coronavirusului n.red.)”, a declarat ministrul Sănătăţii, la sediul Prefecturii Sibiu.

Ministrul Sănătăţii a declarat că nu se doreşte un „lockdown” în România şi de aceea, consideră Nelu Tătaru, „trebuie să nu ajungem nici măcar la carantină de localităţi, oamenii să respecte regulile”.

„Suntem într-un moment în care putem gestiona situaţia, dar nu singuri ca parte medicală, e nevoie şi de partea populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate. Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000. Dacă sunt asimtomatici, izolaţi, carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata  sistemul medical (…) Suntem pe o creştere a numărului de cazuri, vom avea o creştere şi sper să nu fie una mare, dar nişte măsuri luate astăzi îşi vor face efectul în 14 – 28 de zile. Ca să putem continua acest efort, să mergem spre o scădere, trebuie să gândim într-o perspectivă. Nu oprim un proces într-o zi, ci într-o perioadă. Şi nu oprim doar noi în sistem medical, tratând pe cei pe care îi avem deja îmbolnăviţi. Este şi un sistem care trebuie să acţioneze în pre-spital. Această pandemie se tranşează în pre-spital, nu în spital”, a avertizat ministrul Sănătăţii.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here