Secretar de stat: Să încetăm să mai facem shaorma cu de toate! Să nu mai vorbim despre două lumi

Oraşele din România ar trebui să fie specializate fiecare în domeniul care l-a consacrat, întrucât competitivitatea economică se bazează pe supraspecializare, a declarat, miercuri, Dragoş Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„Avem nişte oraşe în România cu o dinamică extraordinară chiar şi pentru nivelul european de dezvoltare. Această experienţă trebuie să reprezintă o resursă pentru a crea o interoperabilitate la nivel naţional”, a spus Preda, citat de Agerpres.

În opinia sa, acelaşi nivel de bunăstare ar trebui atins şi în mediul urban, şi în cel rural.

„Îmi doresc să nu mai vorbim despre acest decalaj şi despre două lumi, urban-rural. Sunt doar comunităţi diferite, cu aptitudini diferite. Iar nivelul lor de viaţă, de bunăstare, trebuie să fie acelaşi. Lucrul acesta se va baza prin crearea a ceea ce am spus de fiecare dată: pol de competitivitate. Şi aici o să vin cu o expresie pe care o tot spun, din păcate, în spaţiul public: să încetăm să mai facem shaorma cu de toate. Dinamica competitivităţii la nivel internaţional se fundamentează pe supraspecializare”, a continuat Preda.

El a arătat că, pentru a atinge acest deziderat, fiecare oraş ar trebui să se specializeze pe domeniul care l-a consacrat.

„Să ştim că Clujul este un icon la nivel european pe anumite domenii, precum medicină oncologică, dezvoltare de noi tehnologii şi aşa mai departe. Timişoara, la fel, pe aspecte legate de automotive. Adică să avem nişte branduri naţionale care vor genera un lucru atât de sănătos pentru competitivitatea economică: fluxul demografic. Să se ducă tinerii să studieze în anumite oraşe, pentru că acolo vor ei să se dezvolte pe anumite domenii, să vină tineri din alte state să se stabilească în România”, a adăugat secretarul de stat.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here