Situație DISPERATĂ: Niciun pat de ATI liber la Spitalul Județean

Situație critică la Suceava. Spitalul Județean de Urgență Suceava nu mai are niciun pat disponibil în Secția de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID. Pe deasupra, 76 de pacienți au forme grave și foarte grave ale bolii.

Potrivit Prefecturii Suceava, în judeţul aflat la începutul pandemiei de coronavrus pe prima poziție în topul infectărilor din România sunt internaţi, în prezent, 351 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, dintre care 76 au forme severe sau grave ale bolii.

SJU Suceava dispune, în prezent, de 349 paturi libere, dintre care 27 pentru pacienţi COVID, 228 în sectorul non-COVID şi 94 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu mai este disponibil niciun pat liber pentru pacienţi COVID, dar sunt 31 de ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţi COVID.

Conform cifrelor anunțate, ieri, de autorități, municipiul Suceava a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Astfel, potrivit edilului, Ion Lungu, în municipiul Suceava rata de infectare este în prezent de 3,02 la mia de locuitori, fapt ce ar putea duce la măsuri restrictive ce ar putea fi luate de autorități chiar în aceste zile.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în județ s-au înregistrat 9.692 de cazuri confirmate de COVID-19, 165 de astfel de cazuri fiind înregistrate în intervalul 2-3 noiembrie. Rata de incidență la nivel de județ este de 1,9.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here