Marius Oprescu, despre încăpățânarea PNL de a organiza alegeri în decembrie: Nu se gândesc la sănătatea românilor

Vorbind despre încăpățânarea PNL de a organiza alegeri parlamentare în decembrie, președintele PSD Olt, Marius Oprescu, spune că liberalii nu se gândesc la sănătatea românilor, ci doar la interesul lor personal.

În contextul pandemic, liderul social-democraților olteni afirmă că absenteismul la urne va fi unul ridicat.

„Va o fi campanie destul de grea. Așa cum se știe, noi, ca și la locale, ne-am exprimat interesul de a amâna aceste alegeri, pentru că, în urma alegerilor din septembrie, rata de infectare a crescut foarte mult, pentru că atunci oamenii au intrat în contact, lucrurile de atunci au degenerat și au evoluat într-un mod negativ, după cum înțeleg ne apropiem de 10.000 de cazuri pe zi. Este o situație gravă. Noi am propus ca parlamentarele să fie amânate până în primăvară, dar, din păcate, cei de la guvernare își doresc foarte mult aceste alegeri pentru că știu că, până la primăvară, din bruma asta de procente pe care o mai au se va alege praful și atunci, bineînțeles, pun pe primul loc interesul lor personal, acela de a câștiga cât mai multe procente să le asigure, într-o formulă sau alta, folosindu-se și de faptul că au președintele țării, să le asigure guvernarea și nu se gândesc la sănătatea românilor. Probabil absenteismul va fi unul ridicat și nici nu putem să îi condamnăm pe români, uitați-vă ce se întâmplă pe fiecare zi la noi în țară. Spitalele sunt pline, ATI-urile sunt pline, medicamente nu sunt”, a declarat Marius Oprescu.

Pe de altă parte, președintele PSD Olt susține că obiectivul partidului din care face parte este să câștige alegerile, organizația județeană sperând să bage în parlament doi senatori și patru deputați.

„Obiectivul este câștigarea acestor alegeri, atât la nivel județean, cât și național. Așa cum ați văzut, ultimele sondaje ne dau aproape la egalitate cu Partidul Național Liberal, numai că noi suntem pe un trend de creștere și ei sunt pe un trend de scădere. În ceea ce privește județul Olt, așa cum cetățenii ne-au acordat votul și la alegerile locale, sunt convins că ei vor fi alături de noi și la alegerile parlamentare, mai ales că noi avem un program de guvernare național cu care venim în fața electoratului, pe când adversarii noștri de la PNL au luat aceeași politică pe care au avut-o cei de la București și cei de la USR. Să veniți la vot să scăpăm de PSD, nu cred că e un lucru benefic pentru țară, nu e un lucru productiv, ba din contră. Nu au prezentat două măsuri, nu au venit cu nimic, cum de altfel, nu au făcut nimic, doar au aruncat țara în haos. Cred că programul nostru național de guvernare îi va convinge pe români să fie alături de noi, pentru că de fiecare dată, așa cum am spus-o și am recunoscut, am făcut și noi de-a lungul timpului multe greșeli, cred că mai mult de atitudine, dar am făcut și multe lucruri bune și cred că cetățenii, făcând comparație între anii noștri de guvernare și acest an prăpădit de guvernare al PNL, sunt convins că vor avea încredere în noi și ne vor da votul. Încercăm să scoatem doi senatori și patru deputați, iar eu sunt convins că vom reuși acest lucru și, așa cum știți, noi ne bazăm pe studii sociologice, aceste lucruri pe care le propunem nu le facem după ureche”, a mai spus liderul PSD Olt.

Lista de candidați la Senat a PSD Olt este deschisă de secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, actual senator. Pe locul doi se află tot un senator în funcție și care intră în cursă pentru un al doilea mandat, Siminica Mirea.

La Camera Deputaților primul pe listă este Marius Iancu, și el parlamentar în funcție. Locul doi îi aparține tânărului Cătălin Grecu, urmat de Florin Barbu și de Adrian Chesnoiu, actualul viceprimar al municipiului Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here