Marius Oprescu, după alegerea vicepreședinților CJ Olt: Formula conducerii este una inedită pentru PSD/ VIDEO

După ședința de joi a Consiliului Județean Olt, în care au fost aleși cei doi vicepreședinți ai instituției, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, președintele legislativului, Marius Oprescu, a declarat că formula echipei de conducere este una inedită, referindu-se la faptul că este pentru prima oară în istoria instituției când conducerea acesteia este reprezentată de oameni din același partid.

Șeful CJ Olt spune că noua conducere își propune să facă multe lucruri pe care PSD le-a promis oamenilor în campania electorală a alegerilor locale.

„Ne propunem multe lucruri; ele se regăsesc în acea broșura cu care ne-am prezentat în fața cetățenilor din județul Olt. Programul de guvernare locală are multe lucruri pe care ni le propunem în acest mandat, iar formula de conducere este una inedită pentru PSD, pentru că nu știu dacă în istoria partidului, din ’90 până în prezent, Consiliul Județean a fost cum e acum, când, datorită votului masiv al cetățenilor, cărora le mulțumim încă o dată, PSD domină CJ, atât președintele, cât și cei doi vicepreședinți fiind ai Partidului Social Democrat. Îi felicit și eu pe colegii mei.

Așa cum se știe, neputând întruni comitetul politic județean într-o singură sală din cauza pandemiei, am trecut prin toate colegiile și am stat de vorbă cu toți colegii. Cei doi vicepreședinți au avut susținerea tuturor colegilor noștri pentru aceste două funcții politice pe care le ocupă începând de astăzi”, a declarat Marius Oprescu.

El a subliniat că PSD optează în ultimul timp pentru aducerea tinerilor în conducerea forurilor instituționale, făcând referire la faptul că una dintre cele două funcții de vicepreședinte ale CJ Olt i-a revenit tânărului Ionuț Ivan.

”Așa cum s-a văzut, încercăm să aducem tineri alături de oamenii mai în vârstă și cu experiență, cum și pe lista parlamentarilor avem o serie de tineri, tot alături de oameni cu experiență. De fiecare dată este bine să se țină cont și de cei cu experiență, mai bătrâni, dar și de cei tineri. Îmbinarea trebuie să fie una perfectă, pentru că, de ce nu, trebuie să ne gândim și la viitorul acestui partid și la ceea ce se va întâmpla când noi nu vom mai fi aici”, a mai spus Marius Oprescu.

La declarații au ieșit și cei doi vicepreședinți nou-aleși.

Virgil Delureanu: „Este o funcție care te onorează, dar totodată, te și obligă. Am plecat cu dânsul acum patru ani în acestă echipă împreună cu ALDE, acum este un lucru inedit. Nu s-a mai văzut în istoria acestui partid să avem doi vicepreședinți și presedintele CJ. Vom continua cea am început, vom duce la îndeplinire programul județean pe care i l-am propus, legat în primul rând de sănătate, educație și infrastructură. Sperăm să aducem cetățenilor din județul Olt tot ceea ce își doresc. Sper să fie o relație extraordinară între noi și să fie totul bine”.

Ionuț Ivan: „În calitate de vicepreședinte al CJ, fac parte dintr-o echipă puternică, responsabilă, pregătită să continue proiectele necesare dezvoltării județului Olt. Obiectivul nostru comun este acela de aplicare a unui program de guvernare locală, pentru care cetățenii ne-au acordat votul de încredere, un program bine țintit, aplicabil pentru sănătate, mediu, infrastructură rutieră și socială, creat pentru a oferi cetățenilor din Olt siguranța unui trai mai bun”.

Cei doi vicepreședinți au fost aleși cu câte 21 de voturi, în vreme ce contracandidații lor din partea PNL, Gheorghe Ciucu și Ion Voicu, au luat doar câte 11 voturi, pe cele ale colegilor liberali, PNL fiind în minoritate în legislativul județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here