Se închid toate școlile din România! Iohannis a dat ordinul. De când intră în vigoare

Anunț major pentru elevi, profesori, dar și părinți. În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, se iau măsuri drastice. Toate școlile din țară urmează să fie închise, iar orele se vor desfășura exlcusiv online.

Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis. Potrivit șefului statului, măsurile luate până în prezent nu au fost suficiente pentru a contracara virusul. În acest context, va fi nevoie de o serie de restricții aspre, printre care se numără și trecerea exlcusivă la școala online.

Pe lângă școli, președintele Iohannis consideră că inclusiv angajații trebuie să lucreze de acasă în locurile unde se poate face acest lucru.

”Cred că suntem, pe bună dreptate, cu toții îngrijorați. Am avut aproape 10 mii de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, am avut prea mulți care au decedat și trebuie să fim realiști. Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei.

Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online, angajații, indiferent dacă sunt la privat sau la stat, să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21:00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile indiferent dacă sunt private sau publice trebuie interzise, targurile trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară la toate locurile publice, la toate locurile de muncă, indiferent dacă este în exterior sau în interior, iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să-și decaleze programul de funcționare.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

De luni, toate școlile se închid

De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban a fost de acord cu măsurile anunțate de șeful statului și a anunțat implementarea acestora începând cu data de luni, 9 noiembrie.

Mai exact, începând cu săptămâna viitoare, elevii vor învăța exclusiv de acasă, iar școlile vor rămâne închise până ce situația din România se va ameliora.

„Măsurile transmise de domnul președinte trebuie transpuse în ordonanța de urgență privind starea de alertă. Aplicabilitatea va fi de luni. Este și bine ca să fie cunoscute înainte.

Noi suntem pregătiți să asigurăm condițiile pentru campania electorală și vot încât riscul să fie egal cu zero”, a spus premierul Ludovic Orban, după ce președintele Klaus Iohannis a enumerat măsurile care vor intra în vigoare din 9 noiembrie.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here