Raed Arafat, declaraţii de ultimă oră despre noile restricţii instituite de luni în România

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului, au prezentat, de la ora 11.00, detalii despre restricțiile care vor intra în vigoare în România începând de luni, 9 noiembrie, pe o perioadă 30 de zile.

România TV – live text declaraţiile susţinute.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat Hotărârea 52 prin care vor intra în vigoare noile restricții pe teritoriul României, anunțate de Klaus Iohannis în debutul ședinței de Guvern de joi, 5 noiembrie.

Potrivit documentului CNSU, masca de protecție devine obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, inclusiv, în toată țara, indiferent de rata de infectare, în toate spațiile publice, atât închise, cât și deschise.

Toate instituțiile publice și toți operatoii economici publici sau privați vor fi nevoiţi să reorganizeze activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu. În cazul în care acest lucru nu se poate, angajatorii trebuie să împartă personalul în cel puțin două grupe și să decaleze programul astfel încât aceștia să-și înceapă și să termine activitatea la o diferență de cel puțin două ore.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, este interzisă în toate localităţile din România, începând de luni, a anunţat, printr-un document oficial, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here