Lipsa măștii de protecție te lasă fără bani în buzunar. Polițiștii din Olt au aplicat zeci de amenzi!

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă legislația privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost aplicate zeci de amenzi celor care au fost surprinși fără masca de protecție.

Au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 220 forţe de ordine, fiind verificate 108 societăți comerciale, precum şi 88 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 350 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție, valoarea totală fiind de 13.500 de lei.

Oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here