BILANŢ CORONAVIRUS 9 noiembrie. Cum arată cifrele în prima zi cu noi restricţii: 130 de decese, 1076 pacienţi la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 130 de decese , iar la ATI sunt internaţi 1.076 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. De luni, masca este obligatorie în toate spaţiile publice, iar, odată cu restricţiile privind circulaţia pe timp de noapte, revin declaraţia pe propria răspundere şi adeverinţa dată de angajator.

De asemenea, angajaţii de la stat sau din firmele private trec în telemuncă sau, dacă acest lucru nu este posibil, angajaţii vor fi împărţiţi în grupe, al căror program de lucru va fi decalat cu o oră.  Până astăzi, 9 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 306.991 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

206.793 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.240 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19.

Sunt 2,782 de cazuri încă nealocate, motiv pentru nuumărul de cazuri noi pe judeţe pare mic. “Referitor la „cazurile noi nealocate pe judeţe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate”, explică Grupul de Comunicare Strategică.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 991 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here